Het Team Solo project heeft als doelstelling deelname van beide zeilers aan de Mini Transat. De Mini Transat is één van de zwaarste solowedstrijden ter wereld: een route van ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan en tot wel 28 dagen non-stop racen in een boot van maar 6,5 meter!

In Frankrijk is zeilen een ware volkssport, en kent de race een enorme populariteit en aantrekkingskracht. Die grote aantrekkingskracht is mede te danken aan de eenvoud van de race: vaar in een zeilboot van slechts 6,5 meter lang van Frankrijk naar Guadeloupe. De eerste die over de finish vaart heeft gewonnen! De eerste editie van de race in 1977 kende een deelname van 23 boten, waarvan er 19 de finish haalden. In de loop der jaren is de Mini Transat voor veel zeilers gegroeid tot de opstap naar een professionele carrière: grote namen als Michel Desjoyeaux (tweevoudig winnaar Vendéé Globe: solo non-stop race rond de wereld), Loïck Peyron (o.a. schipper snelste zeilboot rond de wereld) en Ellen MacArthur (o.a. tweevoudig “World Sailor of the Year”) hebben de basis van hun loopbaan gelegd met deelname aan de Mini Transat. Ondertussen is de Transat met 80 deelnemers uit meer dan 12 landen de grootste solo zeilrace van de wereld!

Met de start van de race in Frankrijk en finish in Guadeloupe betreft het parcours ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan. Hierbij zijn zeilers voor ruim 28 dagen op zichzelf aangewezen: moderne communicatie is verboden, dus er is geen telefoon of internet! Navigatie gebeurt enkel met een simpele GPS en papieren kaart.

carto higher res